MODALBEAM® modulaire aluminium randbekisting
Het MODALBEAM® randbekistingssysteem is ontwikkeld door en voor professionals. Het is modulair aan te passen in hoogte en lengte. Het is licht, flexibel en duurzaam bestand tegen mechanische invloeden van buiten af. Door de coating hecht beton nauwelijks en het slab-systeem bij type II voorkomt vervuiling door betonresten.
MODALBEAM-HYBRID® Dit systeem is ontwikkeld vanuit de uitgangspunten dat de profielen gemakkelijk zowel met een robot maar ook met de hand verwerkt moeten kunnen worden. De wens om ook met magneten de in te storten voorzieningen aan te brengen heeft er toe geleid dat we een stalen strip aan beide zijden hebben verwerkt in het aluminium profiel. Daardoor is het basisprofiel nog steeds een van de lichtste in zijn soort. De profielen voor het verhogen zijn geheel van aluminium en daardoor vederlicht
Het Modalbeam-Hybrid systeem is 140 mm breed en 150 mm hoog ( basisprofiel) geheel recht dus zonder vellingkanten.
MODALBEAM® type I
Bestaat uit een onderbalk en opzetstuk. Dit werkt kostenbesparend omdat de onderbalk universeel is en kan worden gecombineerd met een opzetstuk op maat. De onderbalk wordt d.m.v. magneten of d.m.v. bouten of schroeven op de storttafel bevestigd. Het opzetstuk worden eveneens met magneten op de onderbalk bevestigd. Deze snelle montage d.m.v. magneten in combinatie met het lichte gewicht reduceren de op- en ombouwtijden tot een minimum. Het systeem is in 2 standaard hoogtes leverbaar ( 140-200 mm). Beiden standaard voorzien van een afgeschuinde rand. Standaard lengte is 6,5 m1 maar kan op lengte worden aangepast. (afwijkende maten zijn op aanvraag)
MODALBEAM® type II
Bestaat evenals type I uit een onderbalk en opzetstukken. Het systeem is robuuster van opzet. Ook hier is sprake van besparing omdat de onderbalk universeel is en gecombineerd kan worden met een opzetstuk op maat. De onderbalk is lager dan bij type I en kan behalve met magneten ook met schroeven of bouten worden bevestigd. De hoogtes van de onderbalk zijn verkrijgbaar in 50 en 70 mm. De standaard lengte is ook hier 6,5 m1 maar gemakkelijk voor u op lengte te leveren. De opzetstukken zijn gemakkelijk te wisselen en verkrijgbaar in verschillende combinaties met totaalhoogtes van 100-120-140-160-200-220-250 en 270 mm. (andere hoogtes zijn op aanvraag). Elke hoogte is te verkrijgen in Tandprofiel, Groefprofiel of Recht. Allen met afgeschuinde rand. Het gepatenteerde slabsysteem voorkomt dat de balk zelf en de bevestigings- en verbindingsopeningen aan de bovenzijde vol kunnen lopen met beton.
MODALBEAM® type III
Bestaat uit één stuk en is voorzien van gaten voor de magneten. De hoogte is 140-200 mm en is te verkrijgen in Tandprofiel of Groefprofiel met afgeschuinde rand.
PRECAFORM BV
Industrieweg 23 D | 5527AJ Hapert
The Netherlands T. +31 (0)497-225010
info@precaform.com | www.precaform.com